Skip to content Skip to footer

Dobrobiti tradicionalne tajlandske masaže

Tajlandska masaža tradicionalna je praksa liječenja koja se koristi više od 2500 godina. Njezini korijeni sežu u Indiju, gdje je liječnik po imenu Jivaka Kumar Bhaccha, Buddhin učenik, prakticirao umjetnost masaže. U Tajland je dospjela preko budističkih redovnika koji su doputovali iz Indije i od tada je sastavni dio tajlandske medicine. U ovom blogu pročitajte koje su sve dobrobiti tradicionalne tajlandske masaže.

Tajlandska masaža se kroz povijest smatrala duhovnom i medicinskom praksom, a ne samo načinom opuštanja i kontroliranja stresa. Poput joge i ajurvede, uključuje vjerovanje da postoje energetske linije duž tijela koje se zovu i točke pritiska, odgovorne za zdravlje i dobrobit tijela.

Prednosti tajlandske masaže

Tajlandska masaža nudi mnoge fizičke, mentalne i duhovne dobrobiti te je izvrsna za opuštanje i osvježenje.

1. Jača cirkulaciju

Tajlandska masaža pomaže poboljšati protok krvi i cirkulaciju cijelog tijela.

2. Opušta mišiće i ublažava bol

Glavna prednost tradicionalne tajlandske masaže je njezina sposobnost ublažavanja bolova u mišićima, uključujući bolove u leđima.

3. Poboljšava fleksibilnost i raspon pokreta

Tajlandska masaža pomaže poboljšati fleksibilnost i opseg pokreta.

4. Ublažava glavobolje 

Ako imate migrene, tajlandska masaža može pomoći u smanjenju intenziteta i učestalosti. To je zato što potiče protok krvi i opušta mišiće, uključujući mišiće u vratu i ramenima.

5. Smiruje um i tijelo

Tajlandska masaža smiruje tjeskobu i može poboljšati razinu energije.

6. Poboljšava kvalitetu sna

Osobe koje redovito idu na tajlandsku masažu imaju bolji i kvalitetniji san te se osjećaju odmornije.

Kada tajlandska masaža nije prikladna

Iako su prednosti tajlandske masaže brojne, pojedinci s određenim stanjima možda nisu dobri kandidati za nju. Tajlandska masaža se obično ne preporučuje trudnicama i osobama koje imaju povijest visokog krvnog tlaka ili dijabetesa. Pojedinci koji imaju rak, nedavne operacije, otvorene rane, poremećaje krvarenja, uzimaju lijekove za razrjeđivanje krvi, imaju duboku vensku trombozu ili imaju određena oboljenja kralježnice također ne bi trebali ići na tajlandsku masažu dok o tome ne razgovaraju sa svojim liječnikom.

Prijavite se na newsletter

Subscribe to the updates!

0
0
Košarica praznaNastavi kupovinu