Skip to content Skip to footer

Politika kolačića

Ovaj Pravilnik o kolačićima objašnjava što su kolačići, koje se vrste kolačića postavljaju na uređaj Korisnika prilikom korištenja Webshopa i kako ih Prodavatelj upotrebljava.

U Pravilniku o kolačićima ne uređuje se prikupljanje i obrada osobnih podataka Korisnika, već se odredbe o osobnim podacima korisnika nalaze u Politici privatnosti.

Webshop koristi tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) koji predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj Webshopa i koje web preglednik sprema na disk Korisnika u obliku male tekstualne datoteke. Kolačići mogu poboljšati iskustvo Korisnika jer omogućuju pamćenje želja i potreba Korisnika prilikom svakog posjeta Webshopu, ali ne i osobnu identifikaciju Korisnika. Korisnik Webshopa uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svog web-preglednika. Prodavatelj isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja Webshopa u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane Korisnika. Webshop prati statističku posjećenost isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom se koristi usluga treće strane pod nazivom Google Analytics.

Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika u vezi s regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html.

Hrvatsko materijalno pravo je isključivo mjerodavno za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ovog Webshopa. Hrvatski sudovi isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetne stranice ili u vezi s njom.

Korisnička podrška:

Petrovaradinska 9a, HR-10000 Zagreb
Tel: +385 1 3881 275
E-mail: info@yestobeauty.hr

Što su kolačići?

Tehnologije koje se nazivaju kolačićima

Kolačići prve osobe i trećih osoba

Postoje kolačići prve osobe i kolačići trećih osoba. Kolačiće prve osobe postavlja pružatelj usluge izravno na uređaj Korisnika. Primjerice, pružatelj usluge upotrebljava kolačiće prve osobe kako bi prilagodio svoje mrežno mjesto jezičnim postavkama preglednika Korisnika i bolje razumio Korisnikovu upotrebu pružateljevog mrežnog mjesta. Kolačiće trećih osoba na Korisnikov uređaj postavljaju naši partneri i pružatelji usluga. Primjerice, upotrebljavaju se kolačići trećih osoba kako bi se mjerio broj Korisnika na mrežnom mjestu ili se omogućilo dijeljenje sadržaja Korisnika s drugima na platformama društvenih medija.

Sesijski i trajni kolačići

Postoje sesijski kolačići i trajni kolačići. Sesijski kolačići traju samo dok Korisnik ne zatvori svoj preglednik. Sesijski kolačići se upotrebljavaju iz različitih razloga, uključujući da bi se saznalo više o Korisnikovoj upotrebi mrežnog mjesta tijekom jedne sesije preglednika i da bi se Korisniku omogućilo učinkovitije korištenje mrežnim mjestom. Trajni kolačići traju dulje i ne brišu se automatski kada se zatvori preglednik. Te se vrste kolačića uglavnom upotrebljavaju da bi se Korisniku omogućila brzu ponovnu prijavu na mrežno mjesto, a i u analitičke svrhe.

Mrežne pratilice

Druge tehnologije poput mrežnih pratilica (koje se nazivaju i pikselnim oznakama ili jasnim GIF-ovima), URL-ova za praćenje ili pribora za razvijanje softvera (engl. SDK) upotrebljavaju se u slične svrhe. Mrežne su pratilice male grafičke datoteke koje sadrže jedinstveni identifikator zahvaljujući kojem je moguće prepoznati kad netko posjeti uslugu ili otvori elektroničku poruku koja mu je poslana. URL-ovi za praćenje prilagođene su poveznice zahvaljujući kojima je moguće razumjeti odakle dolazi promet na mrežnim stranicama. Pribori za razvijanje softvera mali su djelići koda uključeni u aplikacije koji funkcioniraju poput kolačića i mrežnih pratilica.

Radi jednostavnosti, sve navedene tehnologije u ovom Pravilniku o kolačićima nazivamo „kolačićima”.

Svrha upotrebe kolačića

Poput većine pružatelja mrežnih usluga, pružatelj usluge upotrebljava kolačiće za pružanje, osiguravanje i unaprjeđenje svojih usluga, primjerice, tako što se pamte Korisnikove preferencije, prepoznaje se Korisnika prilikom posjećivanja mrežnog mjesta i personaliziraju se i prilagođavaju oglasi interesima Korisnika. Da bi se to postiglo, može se povezati podatke od kolačića s ostalim osobnim podatcima Korisnika koje pružatelj usluga prikuplja i obrađuje.

Prilikom korištenja Webshopa, neke ili sve sljedeće vrste kolačića mogu se postaviti na uređaj Korisnika:

Vrsta kolačića

Opis

Bitni kolačići mrežnog mjesta

Ovi su kolačići bitni za pružanje usluga dostupnih na mrežnom mjestu i za upotrebu nekih njegovih značajki, poput pristupa sigurnim područjima.

Analitički kolačići

Ovi kolačići pomažu razumjeti kako se mrežno mjesto upotrebljava, koliko su učinkovite marketinške kampanje, a pomažu i prilagoditi i poboljšati mrežno mjesto radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Oglašivački kolačići

Ovi kolačići upotrebljavaju se za oblikovanje poruka za oglašavanje kako bi bile relevantnije za Korisnika. Oni sprječavaju stalno ponavljanje istog oglasa, omogućavaju pravilno prikazivanje oglasa za oglašivače odabirom oglasa koji se temelje na interesima korisnika i mjerenjem broja i učinka prikazanih oglasa, na primjer koliko je ljudi kliknulo na određeni oglas.

Kolačići za društvene mreže

Ovi se kolačići upotrebljavaju kako bi se omogućilo dijeljenje stranica i sadržaja koje Korisnik smatra zanimljivima na mrežnom mjestu putem mrežnih mjesta društvenih mreža i ostalih mrežnih mjesta trećih strana. Ovi se kolačići mogu upotrebljavati i u svrhe oglašavanja.

 

Upravljanje kolačićima

Dostupno je nekoliko mogućnosti upravljanja kolačićima. Ako Korisnik promijeni preferencije kolačića, to može negativno utjecati na pregledavanje mrežnog mjesta. U nekim slučajevima može se dogoditi i da Korisnik ne može upotrebljavati cijelo mrežno mjesto ili neki njegov dio.

Upravljanje preglednikom i uređajima

Neki mrežni preglednici imaju postavke koje Korisniku omogućuju kontrolu upotrebljavanja ili odbacivanje kolačića ili obavještavaju Korisnika kada se kolačić postavi na njegov uređaj. Postupak upravljanja kolačićima neznatno se razlikuje za svaki internetski preglednik. Specifične korake Korisnik može provjeriti u izborniku za pomoć svog preglednika.

Ponekad je moguće ponovno postaviti identifikatore uređaja aktiviranjem odgovarajuće postavke na mobilnom uređaju. Postupak upravljanja identifikatorima uređaja neznatno se razlikuje za svaki uređaj. Specifične korake korisnik može provjeriti u izborniku za pomoć ili izborniku postavki svojeg uređaja.

Google Analytics

Prodavatelj upotrebljava Google Analytics, uslugu društva Google koja upotrebljava kolačiće i ostale tehnologije prikupljanja podataka u svrhu prikupljanja informacija o Korisnikovoj upotrebi mrežnog mjesta i usluga, kako bi se izradila izvješća o trendovima na mrežnom mjestu.

Korisnik može isključiti Google Analytics putem poveznice www.google.com/settings/ads ili preuzimanjem dodatka za preglednik za isključivanje usluge Google Analytics na poveznici https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Društveni kolačići

Kako bi se Korisniku omogućilo dijeljenje sadržaja na društvenim medijima, neke značajke mrežnog mjesta upotrebljavaju dodatke za društvene mreže (npr. gumbi „Podijeli na Facebook-u” za Facebook™ ili „ig” za Instragram™). Ovisno o Korisnikovim postavkama računa za društveni medij, automatski se primaju podaci s platforme društvenog medija kada Korisnik  upotrijebi odgovarajući gumb na mrežnom mjestu.

Datum stupanja na snagu i izmjene

Odredbe ovog Pravilnika o kolačićima stupaju na snagu dana 01.05.2022. Prodavatelj može naknadno ažurirati odredbe Pravilnika o kolačićima i ostale odredbe pružatelja usluge, o čemu može obavijestiti Korisnika unutar Webshopa ili na drugi prikladan način. Svaka naknadna izmjena stupa na snagu danom objave, te je Korisnik dužan pratiti važeće odredbe Prodavatelja.

Kontakt

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili pitanja, Korisnik se u svako doba može obratiti Prodavatelju na e-mail adresu: info@yestobeauty.hr.

Prijavite se na newsletter

Subscribe to the updates!

0
0
Košarica praznaNastavi kupovinu