Skip to content Skip to footer

KOLIKO ZNATE O ZAŠTITI KOŽE OD SUNCA?

Odgovorite na ovih 5 pitanja i saznajte.

Iako ste vjerojatno već svjesni koliko je važno koristiti kremu za sunčanje 365 dana u godini, prema stručnjacima često griješimo prilikom nanošenja. Kao što znate, sunčevo zračenje je glavni uzrok preranog starenja — opuštene i suhe kože, bora i tamnih mrlja. Pa čak i ako redovito koristite kremu za sunčanje, odgovorite na ovih 5 pitanja i saznajte koliko znate o ovoj temi te otkrijte trikove za najbolju zaštitu od sunca.

  1. KORISTITE LI JOŠ UVIJEK KREMU ZA SUNČANJE OD PROŠLE GODINE?

Kreme za sunčanje, kao i drugi kozmetički proizvodi imaju rok trajanja. Nemojte koristiti kreme za sunčanje od prošle godine, posebice ako su otvorene više od godinu dana. Ako su bile na suncu, vjerojatno su izgubile učinkovitu zaštitu.

  1. KADA NANOSITE KREMU ZA SUNČANJE?

Nanosite li kremu za sunčanje kad ste već na plaži? Ako da, radite to pogrešno! Krema za sunčanje tako može ispariti prije nego što se upije, što smanjuje njezinu učinkovitost. Nanesite ju 30 minuta prije izlaganja suncu kako bi se upila u kožu.

  1. NANOSITE LI KREMU ZA SUNČANJE NA CIJELO TIJELO?

Ne zaboravite osjetljiva područja kao što su uši, usne, stražnja strana koljena ili stopala, uključujući i prste.

  1. KORISTITE LI KREMU ZA SUNCE SAMO KADA STE NA SUNCU?

Zaštita od sunca je bitna kada ste na suncu, ali treba je koristiti i kada se vozite u automobilu, kada boravite u hladu, kupate se ili ste na snijegu. Zato što sunce reflektira svjetlost te na taj način izaziva crvenilo, odnosno opekline.

  1. ŠTO JE SA ZAŠTITOM OD SUNCA I OBLAČNIM DANIMA?

Ako je oblačan dan, to ne znači da vam ne treba zaštita od sunca. Provest ćete više vremena vani, jer ne osjećate vrućinu. Oblaci ne blokiraju UV zrake i ako ne koristite zaštitu od sunca povećavate rizik od opeklina.

Trikovi za najbolju zaštitu od sunca:

Trik broj 1

Kremu za sunčanje možete nanijeti kao predpodlogu prije šminkanja.

Trik broj 2

Kad je sunce najjače od podneva do oko četiri, pokušajte pronaći lijepo sjenovito mjesto kako biste smanjili vrijeme izravnog izlaganja kože suncu.

Trik broj 3

Tijekom ovog najtoplijeg vrhunca dana nemojte se sunčati dulje od dva sata – vaša koža će patiti.

Trik broj 4

Koristite šešir – pokrijte najizloženije dijelove, poput lica, dekoltea ili ramena. Sunčane naočale su vaš najbolji prijatelj, pogotovo ako pronađete kvalitetan par opremljen UVA i UVB filterima.

Trik broj 5

Tijekom ljeta povećajte konzumaciju foto-zaštitnih i antioksidativnih namirnica – citrusa, kivija, ananasa, brokule, dinje i špinata.

Trik broj 6

Svoj omiljeni parfem uvijek nanosite na odjeću, a ne na kožu. Neki parfemi i mirisi sadrže sastojke koji mogu uzrokovati pojavu tamnih mrlja kada dođu u dodir sa sunčevim zrakama.

Trik broj 7

Hidratizirajte se iznutra – pijte dvije litre vode dnevno. Koristite super hidratantnu i osvježavajuću masku za lice jednom do dva puta tjedno.

Trik broj 8

Nikada ne boli pružiti svojoj koži ruku pomoći s posvjetljujućim i hidratantnim tretmanima za lice. NATURA BISSÉ C+C CITRUS ESSENCE savršen je izbor za ljeto. Ovaj tretman koristi C+C Vitamin kolekciju za vraćanje vitalnosti i gipkosti koži ostarjeloj od sunca, bez sjaja ili koži koja pokazuje znakove opuštenosti. Ovaj tretman možete rezervirati samo u našim wellness centrima u Sun Gardens Dubrovnik spa centru, Orašac i Blue spa TUI Blue Jadran, Tučepi.

Želite doznati tajne savršene hidratacije kože i odgovarajuće zaštite od sunca?

Dođite svake srijede u 9:00h na naš BEAUTY SEMINAR o zaštiti od sunca i hidrataciji u Sun Gardens Dubrovnik spa centru. Otkriti ćete i specifičnu njegu vaše kože.

Prijavite se na newsletter

Subscribe to the updates!

0
0
Košarica praznaNastavi kupovinu