Skip to content Skip to footer

Kako živjeti bez stresa?

Stres je prirodna reakcija tijela na svaki izazov – fizički, emocionalni ili mentalni. Stres je dio života pa je važno kako se nosite s njim. Donosimo nekoliko savjeta kako izgraditi stil života bez stresa.

Kako stres utječe na nas?

Učinci stresa su opsežni, utječu i na naše fizičko i psihičko blagostanje što može dovesti do problema s krvnim tlakom, padom imuniteta, problema s kožom i poremećajem spavanja. Osim toga, kada smo pod stresom, često zaboravljamo na svakodnevnu rutinu njege kože lica, zdrave navike i ne uživamo u slobodnim aktivnostima. Stres može utjecati na cjelokupni stil života.

Jeste li ikada primijetili da imate problema s kožom kad ste pod stresom?

Kada se suočimo sa stresom, naše tijelo pokreće reakciju “bori se ili bježi”, oslobađajući hormone poput kortizola i adrenalina kako bi nas pripremilo na potencijalne prijetnje. Na primjer, stres može pogoršati psorijazu, rosaceu i ekcem, a i izazvati bilo koje druge kožne probleme.

Stalni pritisak i zahtjevi modernog života mogu dovesti do stanja neprestanog stresa, zbog čega je ključno pronaći učinkovite načine za oslobađanje od tog ropstva. Dok stres može biti od pomoći u određenim situacijama, dugotrajni ili kronični stres može imati značajan negativan utjecaj na različite aspekte naših života.

Evo nekoliko savjeta kako izgraditi stil života bez stresa:

  • Redovita tjelovježba
  • Zdrava prehrana
  • Adekvatan san
  • Meditacija i vježbe dubokog disanja
  • Stvaranje granica i postavljanje prioriteta u osobnom i profesionalnom životu
  • Redovita masaža je još jedan učinkovit način borbe protiv stresa. Terapeutske masaže opuštaju napete mišiće, smanjuju razinu kortizola i potiču opću relaksaciju i dobrobit.

Uvođenjem ovih praksi, pojedinci se mogu osloboditi stresa, njegujući stil života bez stresa, ispunjen mirom, ravnotežom i blagostanjem.

Kako masaža može pomoći u borbi protiv stresa?

Masaža je moćan alat u kontroli stresa jer pruža potpunu relaksaciju i smanjuje hormon stresa. Fizički dodir tijekom masaže pokreće reakciju opuštanja tijela, što dovodi do smanjenja tjeskobe i napetosti. Specifične masaže posebno su učinkovite u oslobađanju od stresa.

BLUEF!T RELAX

Masaža koja pruža potpunu relaksaciju – opušta vaše tijelo i um pažljivo osmišljenim pokretima. Opuštajuća aromatična ulja pružit će vam iskustvo mediteranskog načina života. 

STRESS RELIEF

Masaža opuštanja i detoksikacije. Ovaj tretman pobrinut će se za vaša bolna područja. Učinkovito opušta napetost u mišićima u dijelovima tijela gdje je najčešća, poput leđa.

OMOROVICZA QUEEN EXPERIENCE (spa ritual)

Ritual koji obuhvaća opuštajuću masažu cijelog tijela i piling zlatnim šećernim pilingom. Ovaj luksuzni piling za tijelo uključuje kombinaciju zlatnih ekstrakata i šećera koji revitaliziraju kožu. Nakon pilinga slijedi Omorovicza queen hydromineral, 3 u 1 tretman lica koji uključuje čišćenje, hidrataciju i lifting efekt. Luksuzni tretman lica osmišljen je za sve tipove kože.

 

U našim wellness centrima, ambijent je pažljivo uređen. Dok tiha glazba svira u pozadini, stvarajući mirnu atmosferu i Vaš um se u potpunosti opušta. Iskusite snagu masaže i preuzmite kontrolu nad stresom u našim wellness centrima.

Prijavite se na newsletter

Subscribe to the updates!

0
0
Košarica praznaNastavi kupovinu