Skip to content Skip to footer

5 razloga zašto je vaša koža tako suha

Redovito se pitate: “Zašto je moja koža tako suha?” Ako provodite puno vremena u klimatiziranim prostorima ili koristite proizvode za njegu koji su agresivni za vašu kožu, možda imate odgovor.

Brojni su čimbenici zbog čega možete imati suhu kožu. U ovom članku saznajte samo neke od uzroka suhe kože.

Što uzrokuje suhu kožu?

Prevruć tuš

Vrući tuš može djelovati smirujuće i opuštajuće nakon napornog dana ili dana provedenog na hladnoći – ali pripazite jer može biti štetan za vašu kožu. Ako vam je tuširanje ili kupanje vrućom vodom navika, koža može postati osjetljivija, sklonija crvenilu i perutanju.

Previše vremena u zatvorenim i klimatiziranim prostorima

Klima-uređaji izvlače vlagu iz zraka kako bi smanjili vlažnost. Kao rezultat toga, kože postaje suha. U prostorijama u kojima boravite koristite ovlaživače zraka kako biste spriječili suhoću.

Grubi piling

Dok je piling ključan za uklanjanje mrtvih stanica kože koje nastaju zbog suhe kože, preagresivan piling može biti vrlo štetno. Ako koristite piling, predlažemo da ga umasirate u kožu izuzetno nježnim pokretima i hidratizirate odmah nakon što ga uklonite.

Preporuka tretmana:

OMOROVICZA QUEEN EXPERIENCE

Ritual koji obuhvaća opuštajuću masažu cijelog tijela i piling zlatnim šećernim pilingom. Ovaj luksuzni piling za tijelo uključuje kombinaciju zlatnih ekstrakata i šećera koji revitaliziraju kožu. 

Proizvodi nisu pH uravnoteženi

Naša je koža prirodno blago kisela, a korištenje pogrešnih proizvoda može poremetiti zaštitni sloj kože. Koža je naš najveći organ i stalno je izložena štetnim vanjskim utjecajima. Tako da promjena vremena također može uzrokovati suhoću. Dodajte ovome proizvod koji je previše kiseo i to će ju dodatno isušiti. Koristite proizvode koji su prilagođeni potrebama vaše kože i koji su pH uravnoteženi.

Nepravilna hidratacija i nepravilna prehrana

Pravilna hidratacija vodom i hranom bogatom vodom važna je za učinkovito kretanje tekućine kroz kapilare. Kako bi koža bila nahranjena i hidratizirana nije ju dovoljno nahraniti samo izvana već i iznutra.

Kako možete spriječiti suhu kožu?

Redovita njega kože ključna je u sprječavanju suhe kože. Druga najefikasnija metoda za sprječavanje suhe kože jest odlazak na tretman lica koji je prilagođen vašoj koži. U našim tretmanima lica koriste se visokokvalitetni proizvodi luksuznih brendova Natura Bissé i Omorovicza te tehnike masaže koji će revitalizirati i hidratizirati kožu, pružajući vam osjećaj opuštenosti i svježine.

Preporuka tretmana:

OMOROVICZA GOLD HYDRALIFTING

Obnavljajući tretman lica idealan za suhu ili oštećenu kožu kojoj nedostaje čvrstoće i elastičnosti. Iskorištava moć koloidnog zlata, protuupalnog sastojka koji obnavlja i popravlja kožnu barijeru, čini ju čvršćom i mlađom. 

INTRACEUTICALS OXYGEN INFUSION

Korištenjem Natura Bissé Diamond Extreme i C+C Vitamin linije, ovaj tretman pruža ntenzivnu hidrataciju u dubljim slojevima kože, smanjuje sitne linije i bore, pomaže kod problema s aknama jer odčepljuje pore, uklanja nečistoće i smanjuje lučenje sebuma. Osim toga opskrbljuje kožu peptidima i antioksidansima koji prodiru dublje u kožu.

Ukratko:

Suhu kožu nekad je teško izbjeći, pa ukratko ponovimo što možete učiniti kako biste spriječili suhoću:

 • Hidratizirajte se!
 • Koristite nježne pilinge
 • Ograničite vruće kupke i tuševe
 • Koristite hidratantne kreme i pH uravnotežene proizvode
 • Koristite ovlaživače zraka

Važno je napomenuti da je svaka koža jedinstvena. Stoga, prilagodite svoju njegu kože prema svojim potrebama i uvijek tražite stručni savjet ako imate pitanja ili brige o svojoj koži.


  Prijavite se na newsletter

  Subscribe to the updates!

  0
  0
  Košarica praznaNastavi kupovinu