Skip to content Skip to footer

Njega kože u menopauzi: Izdvojili smo najbolje tretmane!

Valovi vrućine. Razdražljivost. Zaboravljivost. I još puno više od toga, ali pogađate radi se o menopauzi.

Ovo su klasični znakovi i simptomi koji obilježavaju ovu životnu fazu kod mnogih žena. Osim tih simptoma, dolazi do određenih promjena o kojim se manje govori, poput onih koje se tiču kože.

Koža je naš najveći organ i treba joj estrogen koji potiče proizvodnju kolagena, hijaluronska kiselina koja sprječava gubitak vlage, dok je elastin zaslužan za njezinu elastičnost. Nedostatak ove skupine hormona ubrzava proces starenja kože.

Suhoća, osjetljivost kože, akne i druge promjene na koži povezane su s hormonalnim promjenama koje se događaju tijekom menopauze i u razdoblju koje prethodi menopauzi (perimenopauza), a za to je zaslužna smanjena razina estrogena.

Menopauza je prijelaz iz jedne faze života u drugu te je taj prijelaz za neke žene izrazito emocionalno iskustvo. Zato je važno na vrijeme prilagoditi njegu kože i način života kako bi se osjećali dobro i ugodno.

Donosimo nekoliko promjena koje neke žene doživljavaju tijekom menopauze kao i savjete kako ih riješiti:

Opuštena koža i bore

Kolagen i elastin – najtraženiji dvojac koji pomaže da koža ostane čvrsta i glatka. No, s godinama ih gubimo, a padom koncentracije estrogena taj proces se ubzrava, uzrokujući opuštenu kožu i pojavu sitnih linija i bora.

Savjet

Koristite proizvode koji sadrže retinol, derivat vitamina A za koji je dokazano da pokreće proizvodnju kolagena i postupno pomaže zagladiti sitne linije i bore.

Preporuka tretmana

 • Omorovicza gold hydralifting

Obnavljajući tretman lica idealan za suhu ili oštećenu kožu kojoj nedostaje čvrstoće i elastičnosti. Iskorištava moć koloidnog zlata, protuupalnog sastojka koji obnavlja i popravlja kožnu barijeru, čini ju čvršćom i mlađom.

Koža bez sjaja

Dotok krvi u kožu često je smanjen tijekom menopauze što pridonosi povećanom gubitku vode kroz dermalni sloj čime koža postaje tanja i osjetljivija.

Savjet

Izbjegavajte dugo tuširanje s vrućom vodom jer to može dodatno isušiti vašu kožu. Koristite hidratantnu kremu za lice ili ulje s hidratantnim sastojcima kao što su shea maslac, kokosovo ulje, ulje jojobe i hijaluronska kiselina.

Preporuka tretmana

 • Omorovicza deep cleansing

Tretman se temelji na mineralima iz mađarskog barskog blata, koji potiču detoksikaciju, čišćenje kože od nečistoća i održavanje odgovarajuće razine hidratacije.

Tamne mrlje

Možda se čini nepravednim, ali ako ste imali akne tijekom puberteta, vjerojatno će vam se vratiti tijekom perimenopauze. To je zbog neravnoteže između estrogena i testosterona. Najčešće se pojavljuju na bradi i vratu.

Savjet

Potražite proizvode za čišćenje i tretmane lica koji sadrže ili salicilnu kiselinu koja će pročistiti pore i održavati ih čistima ili benzoil peroksid koji pomaže isušiti višak masnoće.

Preporuka tretmana

Korištenjem Natura Bissé Diamond Extreme i C+C Vitamin linije, ovaj tretman pruža ntenzivnu hidrataciju u dubljim slojevima kože, smanjuje sitne linije i bore, pomaže kod problema s aknama jer pročišćuje pore, uklanja nečistoće i smanjuje lučenje sebuma.

Tretman započinje dvostrukim čišćenjem nakon čega slijedi piling, zatim se aparatom na kožu ubrizgava kisik pod visokim tlakom. Nakon što kisik ukloni mrtve stanice kože i nečistoće s površine kože, terapeut aparatom ubrizgava hidratantni serum protiv starenja. Rezultat je svježija i blistavija koža.


  Prijavite se na newsletter

  Subscribe to the updates!

  0
  0
  Košarica praznaNastavi kupovinu